U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Iris op het dak - maart-

 

 

We leggen veel daktuinen aan in participatie met bewoners( straten). Het is niet alleen leuk werk, maar de besparing op de loonkosten is kan oplopen tot 50%.

 

We onderscheiden 2 hoofdgroepen daktuinen: intensieve daktuinen en extensieve daktuinen.

 

Een intensieve daktuin is een gewone tuin, eventueel met pergola, vijver straatje enz. en die je op het dak kunt toepassen. Dit soort daktuinen, moet je snoeien, onkruid wieden, water geven enz. Door het grote gewicht worden deze tuinen vooral bij nieuwbouw toegepast.

 

Het dak gaat > 30 jaar mee. ( behalve struiken en bomen en sommige planten)

 

intensief dak       

            

Een extensieve daktuin is een daktuin die zich bijna zelf onderhoudt en is opgebouwd uit veel sedumsoorten. De idee is dat het daktuinsysteem zoveel water en voeding buffert dat bij ca. 2 weken droog weer is alle grassen en onkruiden afsterven en de sedumsoorten en droogte-minnende planten blijven leven. 

Het dak heeft een relatief laag gewicht is  geschikt voor bijna alle daken. 

Het dak gaat > 30 jaar mee.

extensief  dak                                                            

 

 

Een type dak wat veel in Nederland wordt toegepast is het mos-sedumdak. Dit is een extensief dak met een erg dunne opbouw of waarbij de drainagelaag ontbreekt. Zodoende droogt het dak te weinig op, blijven grassen leven en ontstaat er vooral in de winter mos.

Deze daken gaan, zeer afhankelijk waar en hoe ze liggen, 8-20 jaar mee.

Onder producten vindt u de meest voorkomende soorten daktuinen en vegetatiedaken. 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?