U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

We leggen veel daktuinen aan in participatie met bewoners( straten). Het is niet alleen leuk werk, maar de besparing op de loonkosten is kan oplopen tot 50%.

 

Een dak moet:

waterdicht zijn:

Uiteraard moet het dak waterdicht zijn. Het is verstandig om bij een dakbedekking ouder dan 10 jaar eerst een inspectie door een dakdekker te laten uitvoeren. Ligt de daktuin er eenmaal op dan kan er in principe geen lekkage ontstaan vanwege de hoge bescherming van de dakbedekking.

een wortelwerende dakbedekking hebben:
De dakbedekking moet wortelwerend zijn. Bij nieuwbouw zit dat vaak in de dakbedekking. Bij bestaande bouw leggen we eerst een wortelwerend vlies op de dakbedekking om te voorkomen dat planten of zaailingen van bomen in de dakbedekking groeien.

moet voldoende afschot hebben ( min. 1,6%):
Het water moet weg kunnen lopen. Anders functioneert het systeem niet meer en is het groendak GEEN lang leven beschoren. Weten we voor aanleg dat er behoorlijke plassen op het dak staan dan kunnen we een drainagelaag op " pootjes" toepassen.

het gewicht van de daktuin kunnen dragen:
Bij bijna elk huis en bijna alle bergingen gebouwd na 1970 is de constructie stevig genoeg om de last van het sedumtapijt van ca 85 kg verzadigd gewicht te kunnen dragen. Controleer of het dak het gewicht kan dragen of vraag hierover advies. Is het gewicht te groot, dan kan een lichtgewicht systeem worden toegepast,

voldoende hoge dakranden hebben:
De dakranden moeten hoog genoeg zijn. Is dit niet het geval. Door in de grindrand, die langs alle dakranden en opgaand werk ligt, een hoogteverschil te maken kunnen we toch een sedumsysteem met een opbouwhoogte van 8 cm uitvoeren.

 

 Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?