U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nazorg !

Onze prijzen zijn inclusief nazorg (groeigarantie) e.e.a. conform de dakbegroeiingsrichtlijnen. We hechten er aan dat het groendak zich ontwikkelt zoals u en wij ons dat hadden voorgesteld. Daarom zorgen we ervoor dat de beplanting aanslaat en groeit. We begeleiden gedurende een groeiseizoen incl. een vorstperiode uw aangelegde daktuin. In deze periode staan we garant voor het onderhoud en vervangen van planten die niet aanslaan van de vegetatiedaken.

We leggen veel daktuinen aan in participatie met bewoners( straten). Het is niet alleen leuk werk, maar de besparing op de loonkosten is kan oplopen tot 50%.

 

Sinds 1999 leggen we sedumdaken en daktuinen aan. Vele honderden daken hebben we bekeken en tal van daktuinen aangelegd. Hierdoor wordt onze specialistische kennis steeds groter. 

Regelmatig worden we dan ook gevraagd voor advies, onderhoud of renovatie van bestaande daktuinen.

 

Onderhoud van extensieve daken met een goede opbouw is erg gering. Vaak volstaat 3x per jaar een onderhoudsbeurt. Voor een uitbouw van ca. 15m.² ben je ongeveer 1 uur /jaar kwijt.

De belangrijkste onderhoudselementen zijn:

  • Beheer in plaats van onderhoud. Dat betekent dat een vegetatiedak vaak, onder invloed van Nederlandse omstandigheden, transformeert naar een andere begroeiing waardoor er van de bestaande soorten er 1 of 2 soorten overblijven. Beruchte voorbeelden zijn Hazepootje ( Triloba avensis)en Bieslook ( Allium). het is dan zaak om deze vegetatie in de hand te houden, zodat andere planten niet hun plek verliezen.
  • Transformatie betekent vaak ook veel mos en of grassen. Deze zijn te bestrijden,
  • Schoon houden van de grindranden waardoor overvloedig water beter kan afvloeien,
  • Zo nodig bemesten.

 

 

 

 

 

Er zijn meer gebruikers van het dak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?