U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zonnepanelen op groene daken geven een extra rendement van ca. 5-7 % van de zonnepanelen.

==============================

Sommige Gemeenten geven geen subsidie voor het groene dak als dat onder de frames of bakken van de zonnepanelen liggen

We draaien nu 4 jaar met dit systeem en hebben het ondertussen verbeterd. De beplanting heeft ongeveer 1-2 jaar extra nodig om zich te ontwikkelen een en ander afhankelijk van de weersomstandigheden in de zomer 

We leggen veel daktuinen aan in participatie met bewoners( straten). Het is niet alleen leuk werk, maar de besparing op de loonkosten is kan oplopen tot 50%.

 

Zonnepanelen en groene daken 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat na een half jaar......Combinatie zonnepanelen en groen dak

 

 

 

In Nederland worden de meeste zonnepanelen via een bak of frame op het dak geplaatst of op het  sedumdak. Nadelen zijn het verminderen van de drainage en onder de panelen of bakken groeit geen of nauwelijks sedum. Bovendien wordt door het gebruikte ballast in de frames het gewicht/m² een stuk groter.

 

 

 

Een mogelijkheid waarmee je over het gehele dak een vegetatiedak hebt en optimaal de zonnepanelen kunt gebruiken is om het frame waarop de panelen rusten te integreren in het daktuinsysteem. Het substraat functioneert als ballast, dus tegels enz. hoeven niet meer gebruikt te worden. Het gewicht wordt niet groter.

 

 

 

 

 Hetzelfde dak; foto april 2017

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?